Tyskland tar täten, Sverige halkar efter

Det jag har väntat på länge är äntligen här, en fungerande bil som drivs med väte.
http://www.smartson.se/test/bil/bmw-hydrogen-7.htm

BMW hydrogen

Medan vi i Sverige är totalt insnöade på det helt meningslösa etanolet, mycket tack vare kortsiktiga så kallade miljövänner i miljöpartiet och socialdemokraterna, så har andra länder och företag lyckligtvis kört på hårt. BMW har nu lanserat den första vätedrivna bilen som faktiskt fungerar, att hitta ställen att tanka är ju givetvis inte lätt och därför kommer bilen endast säljas till utvalda politiker osv. Men det är ett första steg på den långa vägen till att bli av med olja.

Hade vi i Sverige satsat lika mycket energi på att fixa vätgaspumpar på mackarna istället för etanol kanske vi hade varit föregångslandet inom ren transport. Men nu får vi allt se oss halka efter. Vi får hoppas svenska politiker slutar lyssna på alla dumheter som greenpeace, miljöpartiet med flera påstår om etanol. Etanol kommer aldrig vara mer än en parentes. Väte är framtiden.

Det som hindrar miljörörelserna att engagera sig i väte är det enkla faktumet att vi behöver energi för att producera väte. Men de dårarna vill ju avveckla vår energiproduktion. Att byta ut olja kräver en kärnkraftsutbyggnad. Något ekofanatikerna inte kan acceptera så då ser de heldre en massa pengar dumpas i teknologiska återvändsgränder som biobränslen och etanol.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback