SSI och SKI's tystnad är irriterande

SKI har i uppdrag från regeringen att bland annat
aktivt informera om kärnsäkerhets- och kärnavfallsarbete i Sverige. Vilket man kan läsa
här
Jag vet inte om SSI har ett liknande uppdrag att informera om strålning och strålskydd. Men det kan man nog nästa anta att de har.

Det som gör mig förbannad är att dessa två myndigheter inte informera för fem öre. De kommenterar inte alla galna debattartiklar av diverse kärnkraftshatare, de försöker inte informera om att allt skitsnack om uranbrytning är just skitsnack. De försöker inte krossa alla idiotiska myter som finns om bland annat plutonium och utarmat uran eller om strålning i allmänhet.

Jag säger inte att de ska ta ställning för kärnkraft. Det jag säger är att det ingår i deras uppdrag att allmänbilda och därmed så måste de aktivt bekämpa de lögner som hela tiden sprids. Sen råkar det vara så att sanningen är till fördel för kärnkraften, så enkelt är det. Alla de patetiska argument som ekofanatikerna radar upp mot kärnkraft är triviala att knäcka bara man har lite sunt förnuft och kan lite fysik. De bygger alla på myter och rena lögner.

Det är tamejfan dags att SSI och SKI tar tag i saker och ting. De måste informera om hur säker och ren kärnkraft verkligen är. Det ingår i deras uppdrag!!! Kanske det blir lite förändring efter att de två myndigheterna slås ihop till en? Man kan alltid hoppas.....

Kommentarer
Postat av: Morgan le Fay

Var på studiebesök på SSI för ett tag sen, och när det gäller information till allmänheten verkar de fokusera på solvanor och hudcancer. Jag undrar personligen var de egentligen står i energifrågan.

Postat av: Johan Simu

Hmmm de flesta (alla?) som förstår sig på strålning och kärnfysik brukar ju vara kärnkraftspositiva så de som jobbar på ssi vill nog säkert ha mer kärnkraft :)
Hoppas SSI snart kommenterar Martin Tondels doktorsavhandling. Dåligt av dom att de inte demolerat den ännu.
Hur länge har du kvar på din utbildning föresten?

2007-06-30 @ 15:33:24
URL: http://gronarealisten.blogg.se
Postat av: Lasse Kongo

Lugna ned dig! Det verkar som du är på väg mot en härdsmälta...;))

2007-08-15 @ 15:46:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback