Yes

Kristendomskunskap ett brott

"Domstolen, som bevakar hur Europakonventionen för mänskliga rättigheter efterföljs i sina 47 medlemsländer, däribland Norge, röstade på fredagen med nio röster mot åtta till förmån för en grupp norska föräldrar som dragit skolämnet inför rätta.

Föräldrarna menar att kristendomens särställning i norska skolor, och det faktum att norska staten behållit en paragraf i skollagen som anger kristendom som "övergripande mål" för undervisningen, gör att skolämnet står i strid med religiösa eller icke-religiösa minoriteters rättigheter."


Det är ingen hemlighet att jag tycker alla religioner är rätt korkat! Men jag respekterar allas rätt att tro på vad de vill så länge de inte försöker kleta sin tro på andra. I längen är det positivt ifall vi människor skakar av oss alla religioner. Att i smyg försöka hjärntvätta elever att en religion är bättre än andra är förkastligt. Om något så borde man ha en obligatorisk kurs på gymnasiet där man undervisar om religionens brott mot mänskligheten, religionens förtryckt av vetenskapen, religionens förtryck av kvinnor, religionens förtryckt av sunt förnuft. Efter det kan man undervisa om de regler som bibeln och koranen predikar. Att man ska mörda bort de som jobbar på söndagar, att homosexuella ska dödas osv. Sen efter allt det kan man informera om de mer harmoniska budskap som religionerna har att komma med. Fred osv. Det finns ju en hel del vettigt i religion bara man sågar bort skiten.

Jag ska starta en ny tro, att vi alla förföljs av pastellfärgade marsipanmonster som gömmer sig bakom vår rygg. Hur fort vi än vänder oss så hinner vi aldrig se den. Marsipanmonstrets existens är endast till för att knycka våra strumpor när vi tvättar och att leda oss till himmlen. Eller helvetet ifall vi äter för mycket marsipan.

Låter det logiskt? Det är iallafall inte mer ologiskt än en snubbe som knallar på vatten och botar blinda med handpåläggning.

Kommentarer
Postat av: maggan

Koranen och Bibeln är boktitlar och skall således skrivas med stor begynnelsebokstav. ;-)

2007-06-29 @ 17:32:13
Postat av: Lars

På tiden! Varför ska privatvalt troende på vidskepligt strunt som dyrkande av osynliga andar och gudar "genomsyra och forma samhället- som det så fint brukar heta i kristna kretsar "
vara tvingande för andra medborgare - helst via lagstiftning?
Kan inte kristna här sälja sitt budskap till hågade kunder utan backup av lagtvång så måtte det vara nåt allvarligt fel på den varan.
Konsumener varnas!

2007-06-29 @ 17:41:46
Postat av: Johan Simu

Maggan jag är en tvättäkta gramatisk katastrof ;)
Lars jag kan inte annat än hålla med!

Postat av: Wunder

Trots grammatisk katastrof så har du helt rätt. Varför skall gallimatias kallas något annat bara för att det är religion. Smörja är smörja även om på fina (olje)fat.

2007-06-30 @ 00:28:08
Postat av: Lena R Halsén

Man måste inte tro på Gud för att gilla kristendomen. Helt sant! Finns mycket gott att hämta i de heliga skrifterna. Religioner är inte farliga, om alla som kallar sig religiösa följde de religiösa buden skulle det inte finnas några krig. Vissa mig den religion som förespråkar våld! Det är de som trotsar normer och regler som är farliga (bara så du vet). Kärlek!

2007-06-30 @ 01:19:49
Postat av: Nils Rudqvist

Asså Lena. Kristendomen förespråkar visst våld. Det står ju i GT att du skall stena ihjäl både trollpackor och vissa kvinnor om de begår brott. Är inte det att förespråka våld?
DÄREMOT så förespråkar inte institutionerna som sådana våld (tex svenska kyrkan) men det förändrar väl inte något? De baserar, eller bör basera, sin tro på Bibeln. Skillanden mot för cirka 1500 år sedan är dock att kristna idag väljer ut de saker ur bibeln som de tycker funkar i dagens samhälle. Förstår mig inte riktigt på det, man kan väl inte tro bara litegranna?
Men struntsamma ang det. Det jag har anser om religion är att den ej skall få vara med och styra samhället. Därför skall inte heller religösa friskolor finnas. Något som verkar göra sig gällande hos de troende som tillhör de stora religionerna är att de anser att deras tro är mer rätt än någon som är ensam om att tro på något. Tex om Johan gick och betedde sig lite konstigt och sa att han kunde hela folk och hade strupstjälare efter sig skulle han bli inspärrad! Varför gör man inte det med folk som ägnar sitt liv åt att tro på en kille som gick på vatten och en annan som särade på ett hav?

2007-06-30 @ 19:01:55
URL: http://treo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback