Jag kommer aldrig begripa mig på vänstermänniskor.

Läser i DN.
"Regeringens politik innebär större skillnader mellan arbetande och arbetslösa, mellan sjuka och friska, sa Pär Nuder."

Jag har svårt att se vad som är problemet? Är det inte rätt självklart att de som arbetar ska ha det bättre än de som inte arbetar? I vilken värld är det inte så? I vilken värld ska det inte vara så? Varför förtjänar de som inte arbetar att ha det lika bra som de som arbetar?

Hur bra man har det ska vara ett direkt resultat av hur bra man presterar, sen ska grundnivån givetvis vara dräglig så att de som inte kan prestera av en eller annan anledning ändå kan leva hyffsat bra. Men gapet mellan att arbeta och att inte arbeta ske defintivt vara stort och kännbart. Ett jämlikt samhälle är inte i mina ögon ett samhälle där alla har det ungefär lika bra, utan ett samhälle där alla har samma möjligheter. Ett jämlikt samhälle är inte ett samhälle där man straffar de som anstränger sig för att ge till de som inte anstränger sig, det är inte ett samhälle där man belönar de som slöar och straffar de flitiga. Att öka skillnaderna mellan de som arbetar och de som inte arbetar är om något rättvist.

I och för sig så verkar ju inte vänstermänniskor gilla de som gör bra ifrån sig. Höga löner är dåligt för de som är bra nog att få chefspositioner ska inte tro att de är bättre än alla andra, betyg är inte bra för de begåvade och smarta ska inte tro att de är bättre än de korkade och segtänkta ect.

Vänstermentaliteten är medelmåttornas mentalitet. "Vi är inte så duktiga men vi försöker iallafall och därför borde vi få allt det de duktiga har". Vi kanske borde slopa alla idrottstävlingar också, för de som kommer sist får ju ingen guldmedalj. Fan va synd det är om dom!

Kommentarer
Postat av: j

Idrottstävlingar är något frivilligt och det väljer man själv om man vill ställa upp i. Livet fungerar inte riktigt på samma sätt.
Vad jobbar du med herr Grönarealist?

Postat av: Johan Simu

Jag är fysikstudent.
Oavsett vad man säger så förjänar den som arbetar att ha det bättre än den som inte arbetar. Det är vanligt hederligt förnuft.

2007-09-20 @ 20:52:16
URL: http://gronarealisten.blogg.se
Postat av: j

Rätt så. Men förtjänar den utsatte som inte kan få något jobb att bli sparkad på och få det ännu sämre?

2007-09-20 @ 21:47:47
URL: http://huvudlaktarn.blogspot.com
Postat av: Johan Simu

Tja det beror på vad man anser att de har "rätt" till från början. Jag anser att är man arbetslös ska man få en ersättning så att man kan leva på det, men inte mer än så. Där slutar samhälles ansvar och där börjar individens ansvar! Vill man ha större ersättning än så får man ordna det på något sätt.
Jag har själv levt på i princip existensminimum i 5 år och det går att leva på det bara man drar åt svångremmen. Man ska inte kunna leva bekvämt på andras inkomster.

2007-09-20 @ 22:16:30
URL: http://gronarealisten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback