Tyskland kryper till korset

German minister wants EU to factor in nuclear phase-out: report

German Economy Minister Michael Glos wants the EU to take into account Germany's phasing out of nuclear power when working out the country's emissions obligations, a press report said Wednesday.

"The increased emission levels brought on by the nuclear phase-out must be taken into account in the EU's overall emissions budget," the paper quoted his as writing to Gabriel.


Där ser man, med lite rakare ord så säger alltså minister Glos egentligen att de måste smälla upp kolkraftverk när de avvecklar kärnkraften och att de måste få tumma på utsläppsmålen för att kunna göra det. Men Tyskland som är en sån förebild när det gäller vindkraft, är det möjligtvis så att (BLASPHEMY!!) vindkraften helt enkelt inte räcker till för att ersätta kärnkraft nog snabbt? Det är ingen kritik mot vindkraft som sådan, det är en helt ok energikälla, den är bara inte tillräcklig vilket detta visar!

Jag tror säkert att klimatet kommer tänka "visst visst, jag kan vänta lite med att höja temperaturen så att Tyskland kan avveckla sin kärnkraft, nemas problemas." Det kanske är dags att tyskarna börjar tänka över sina prioriteringar, vad är viktigast måntro? Att förbättra miljön eller att fortsätta med en helt onödig kärnkraftsavveckling som UTAN TVEKAN kommer försämra miljön, öka utsläppen och orsaka tusentals dödsfall på grund av utsläpp från de smutsiga kolkraftverk som kommer ersätta reaktorerna? Dags att vakna upp till verkligheten!

Kommentarer
Postat av: Bengt Axmacher

Kolkraftverk är så dåliga ur miljösynpunkt - och då tänker jag sannerligen inte bara på koldioxid - att nästan ingen utfasning är försvarbar, särskilt inte av kärnkraftverk. Alla länder som baserar någon elproduktion på kolkraft borde tvingas ersätta den med kärnkraftverk. Genast. Allraminst i avvaktan på att man har en användbar teknik för CO2-capture.

Jag vet ju att opinionen för kärnkraft i Sverige inte är vad man skulle hoppats. Finns det någon organisation som fungerar som allmän stödgrupp eller lobbyorganisation för att försöka ändra på opinionen? Om inte så borde det skapas en.

Postat av: Johan Simu

Håller fullständigt med, kolkraft orsakar 500 000 till en miljon dödsfall årligen på grund av föroreningar. Det är fullständigt vedervärdigt.

En sådan organisation finns faktiskt, borde göra reklam för den ofta på min blogg :)

Miljövänner för kärnkraft
www.mfk.nu

2008-04-07 @ 09:22:09
URL: http://gronarealisten.blogg.se
Postat av: Johan Simu

Det ironiska med sverige är att svenska folket är det mest kärnkraftspositiva i europa. Trots det är våra politiker förmodligen de mest kärnkraftsnegativa. Man har väll mp och c att tacka för det!

Analysgruppen gör ofta oppinionsmätningar
http://www.analys.se/opinionSenastemat.htm

2008-04-07 @ 09:23:48
URL: http://gronarealisten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback