Sahlin representerar inte sina väljare väl

"Socialdemokraterna måste säga ja till kärnkraften"
Citat
Ett fempartifördrag om fortsatt kärnkraft skulle etablera ett politiskt faktum som inte kan rivas upp. Socialdemokraterna måste förnya sin kärnkraftspolitik. Verkligheten har förändrats. I dag vill en stor majoritet av svenskarna driva våra kärnkraftverk vidare, och var tredje svensk vill bygga nya reaktorer. Inte ens en kraftfull och forcerad satsning på exempelvis vindkraft räcker på långa vägar till för att klara Sveriges energiförsörjning. Både regeringen och oppositionen har ansvar för att oklarheten om kärnkraftens framtid skingras. Om inte statsminister Reinfeldt genast tar initiativ till en blocköverskridande stabil uppgörelse om att trygga kärnkraften så har Mona Sahlin en plikt att göra det.


Det börjar röra sig inom sossarna. Först Wibe och nu Alsing. Allt fler sossar kliver fram och säger att kärnkraften ska vara kvar. Jag håller till 100% med om vad som står ovan, det måste till en blocköverskridande överenskommelse. Det är inte rimligt att centern och mp ska blockera sveriges energifråga på det sätt de gör nu. Antingen måste centern svänga eller så får de andra borgerliga göra det som måste göras för att värna kärnkraften.

Det enda som fattas i Alsings artikel är att han inte kräver en utbyggnad eller att vi ska börja succesivt ersätta de äldsta reaktorerna med nya reaktorer. Precis så som folkpartiet vill.

Här kan man hitta oppinonsmättningen som artikeln förmodligen bygger på.
http://www.analys.se/lankar/opinion/K%E4rnkraftsopinionen%20Nov%202007.pdf
33% av sossarna vill bygga ut, 44% behålla och endast 20% avveckla. Mest häpnadsväckande med mätningen är kanske hur många miljöpartister som sedan maj ändrat sig helt och vill behålla kärnkraften. I maj ville 64% avveckla, idag är det 51%.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback