Vilka jävla puckon det finns

image53Det finns en riktig tomte vid namn Leif Arnold som springer runt och förorenar bloggvärlden genom att sprida en rent ut sagt korkad och obildad propaganda överallt. Nu är det ju ingen nyhet. Men en sak gör Leif Arnold unik. Han låtsas besitta en viss kompetens. Detta gör han genom att flitigt citera en studie han påstår är gjord av STOA panelen och att den representerar EU parlamentets åsikter. Rapporten ifråga påstår att La Hague och Sellafield upparbetningsanläggningarna har gett upphov till statistiskt signifikanta ökningar av leukemi.

Naturligtvis blir man nyfiken på detta. Eftersom Leif själv blankt vägrar ange källa till vars man kan hitta rapporten så letade jag fram den efter lite arbete. Det är inte undra på att Leif vägrade ange källa för han ljuger om precis allt.


1. Rapporten är skriven av WISE-paris, en antikärnkrafts lobbyorganisation. Det står klart och tydligt i den att rapporten inte är gjord av STOA och att den inte representerar EU parlamentets åsikter.

2. I slutet på rapporten står det kommentarer av tre oberoende experter. De säger alla att rapporten lider brist på opartiskhet, att rapporten drar förhastade slutsatser av bristfälligt bevis och att den överdriver.

3. De oberoende experterna säger att det finns INGEN statistiskt signifikant ökning av leukemi. Något jag själv verifierat genom att söka igenom lite studier i seriösa journaler.

4. Rapporten ignorerar att nämna att på den tiden som La Hague och Sellafield faktiskt släppte ut stora mängder radioaktivt material så fanns det inte ens en riktig lagstiftning. Idag med ny lagstifning så ger utsläpp från de båda anläggningarna max en dos på några tiondels mSv. Dvs en obetydlig dos jämnfört med naturlig bakgrundsstrålning.

5. Rapporten skiter i att nämna att halten av radioaktiva ämnen i havet faktiskt MINSKAR efter de nya lagstifningarna.

Slutsats. Leif ljuger som en bortsbindare.

Kommentarer
Postat av: Heiti Ernits

Angående vår tråd hos Thomas, så har jag nu svarat på hans blogg...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback