Lite mer reflektioner kring Ringhals

Fler bloggar har nu kommenterat ringhals.

En Bitter Blondins Blogg kommenterar att Lars Olov Höglund INTE är den kärnkraftsexpert han påstår, vilket tidigare bland annat Forsmark påpekat. Men som givetvis aftonbladet ignorerar. Med tanken på att även individen som Göran Bryntse kan benämnas "kärnkraftexpert" så blir jag väll inte direkt förvånad. Aftonbladet är bara det ultimata exemplet på att en tidning gärna ljuger för att skapa rubriker.

Mikael Almen påstår att sådana stopp som i Ringhals är argument för att avveckla kärnkraft.

Låt oss då ta ett liknande exempel. Du kör runt i din gammla volvo från 70 talet och får först stenskott på vindrutan och sen punktering på däcket. När du går ut ut bilen svärandes för att byta däck så kommer en nisse fram till dig och skadeglatt ropar.
"AHA din bil har stannats på grund av olyckor, jag kräver genast att alla bilmotorer och hela motorindustrin ska avvecklas!!".
Du hade förmodligen tänkt att den liraren är bakom flötet eller hur?

Men hur mycket mer logiskt är miljötomtarna egentligen? Vi får läsa om fel efter fel på generatorer, transformatorer, turbiner osv. Varenda gång en sådan grej blir till rubriker så hoppar fanatikerna på det och kräver en avveckling. Men har vi läst om ett endaste fel på en reaktorn??? Varför i helsike ska vi avveckla kärnreaktorer när de rullar på oproblematiskt. Felen vid kärnkraftverk har i princip aldrig med reaktorerna att göra. Det är externa system som krånglar och i 99.999999999999999999999999% av fallen så påverkas inte reaktorn på något sätt av krånglet i de externa systemen. Om en transformator brinner UTANFÖR reaktorn så vad finns det att oroa sig för? Reaktorn skyddas av metertjock förstärkt betong. Senast jag kollade så brinner varken betong eller järn.

Så tillbaka till frågan, ska vi skrota bilen, eller till och med hela bilindustrin, för att däcket punkteras eller stereon krånglar? Tänk om (hemska tanken!) vindrutetorkarna går sönder! Herregud, tragedi bort med bilfanskapen några sådana vill vi inte ha i Sverige!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback