Årets dummaste uttalande.

Jag har rätt lågt förtroende för politikers intelligens, det ska jag inte försöka sticka under stolen med. Men ibland så öppnar politiker käften och det som trillar ur är så urbotat korkat och enfaldigt att man inte riktigt förstår vad som just hände. Ett sådant ögonblick har just Carin Jämtin gett mig.

Vill stänga reaktor efter valet
Citat
Handlar det bara om en eller två reaktorer, då räcker det med att bygga ut vindkraften. Där kan vi göra jättemycket. Sedan finns det säkert andra sätt, som vi inte ens kommit att tänka på än, att ta fram både el och värme.

Jaha men det låter ju toppen, vi har bara inte tänkt efter ännu? Shit fan va bra, då kan vi alla sätta oss och tänka riktigt riktigt hårt medans hon stänger av några reaktorer och sen ser vi ifall vi har något el i uttaget?  Är Jämtin totalt omedveten om att sverige har väldigt små marginaler? En riktigt kall vinter och då måste vi helt och hållet förlita oss på importer av el som kanske inte finns tillgänligt.

Gud bevare oss för en Jämtin som blandar sig i energipolitik, det vore nog lite mer på hennes nivå ifall hon leder riksdagens pysselklubb. Där hon kan hitta på kniviga grejer som denna.

image193

Fast vi får döpa om det till "Puzzles for politiker". Tyvär så misstänker jag att 50% inte skulle hitta elefanten, för elefanten är lika uppenbar på bilden som kärnkraft är för sveriges elförsörjning. Men med tanken på att vi har haft typer i riksdagen som påstår att de kan kommunicera med djur telepatiskt odyl så förvånar inget mig längre.

Ett till litet citat från Jämtin
Jag tror inte att kärnkraften är en lösning för framtiden. Den kräver slutförvaring, som vi inte har löst, och det krävs att man bryter uran som gör människor sjuka.

Stackars liten, blir dom sjuka av den stygga uranbrytningen. Hur kan vi svenskar importera uran från diktaturer som Australien helt utan lagstiftning där arbetsförhållandena mest liknar slaveri... Eller vänta nu här? Är det kanske så att Australien är en demokrati med lika hård lagstiftning som i sverige där gruvbrytning är en stenhårt kontrollerad verksamhet? Ja jävlar.

Vi kanske skicka dom stackars gruarbetarna till kolgruvorna istället? Ingen upprörs av dom så de måste vara skitbra arbetsplatser? Eller vad sägs om sockerrörsfälten i Brazilien? Förnyelsebart och fint! Eller kanske de ska få rota på skrothögarna av elektroniskt avfall i indien där vi ska dumpa använda solpaneler? Eller så kanske Jämtin aldrig överhuvudtaget i hela sitt liv bläddrat igenom en enda studie som undersökt stråldoser till arbetare och befolkning runt gruvorna? Förmodligen har hon heller aldrig bläddrat igenom någon av de oräkneliga epidemiologisk studier som visat att det inte finns någon statistiskt signifikant ökning av cancer runt urangruvor. Statistiskt signifikant är försts kanske är lite för stort och avancerat för svenska politiker att begripa.

Jämtin borde även ringa till alla de kärnkemister ect som håller på med KBS-3 metoden, för tydligen är slutförvaringen inte löst. Man håller inte på att bygga en slutförvaring i Finland och man letar inte efter ett ställe att bygga ett i Sverige, nej nej. För Jämtin hon vet hon, man behöver inga kvalifikationer för att veta det, det är inte så att det handlar om vetenskap här!

Nä nu ska jag gå och lägga mig, har ont i huvudet av allt tenta pluggande och att läsa en sådan här idiot artikel gjorde inte mitt humör bättre. När ska vi börja ställa krav på att politiker ska ha akademiska kvalifikationer? För jag vill inte att "en av folket" ska styra sverige, jag vill att kompetenta människor ska styra sverige! Leve teknokratin!


Kommentarer
Postat av: Amicus

Med 4:e och 5:e generationens kärnkraftverk och allt uran i vattnet kan vi använda uranet med dagens energiproduktion i teoretiska 5 miljarder år eftersom man kan använda samma moxbränsle om och om och om igen. Visst. Då är väl inte solen heller hållbar då den slocknar om 5 miljarder år. Nej, men runt 1-10 miljoner år beräknas den rimliga livslängden vara för allt uran om vi samtidigt bygger ut kärnkraften och räknar med att vi använder det felaktigt. Vad hände för 5 miljoner år sedan. Jo den allra första människoliknande apan vandrade på jorden enligt evolutionister. Lucy alltså. Det är nog en väldigt problematisk energikälla detta. Speciellt med tanke på att restavfallet från gen 4 och 5 reaktorer har en halveringstid på mellan 200 och 1000 år. Vad blir det, 10-50 generationer. Skulle väl vara någonstans mellan industriella revolutionen och medeltiden om vi går tillbaka samma tid. Skall jag vara ärlig kan jag inte med ärlighet kalla det problematiskt om man tar hänsyn till att vi faktiskt kan överuttnyttja och slösa med kärnkraften. Den råkar till skillnad från solkraft och vindkraft ge kraft året runt och dygnet runt. Inte 30% av tiden som vindkraft eller 40% av tiden som solkraft. Men... Vi kan väl skita i att göra mat, operera och så när det inte blåser eller när solen inte skiner. Det blir ju bättre för miljön ....eh... eller något... elller Greenpeace blir iaf glada... kanske. Eller nej. De vill nog ha ett samhälle likt AMISH. Nej, nu har jag fått utlopp för lite aggressioner här. Hoppas du har överseende.

2007-12-18 @ 00:37:59
Postat av: nemmie

Jag fick fasan en chock när jag läste det där på SVD.
Anledningen att sverige är 'bäst i klassen' är... kärnkraften..!

2007-12-18 @ 00:38:49
Postat av: Amicus

Ja exakt, de länder som går bra som har lägst utsläpp av CO2, det är Frankrike och Sverige, för vi har mycket kärnkraft.

2007-12-18 @ 07:59:56
Postat av: SIVAN

Bra skrivet. Att läsa: Scared to Death: The Anatomy of a Very Dangerous Phenomenon

2007-12-18 @ 08:59:48
Postat av: Johan T

Kombinationen "klimatpolitik" och stänga kärnkraftverk, bara från vänsterblocket. Kan inte några av LOs industriförbund be henne läsa på.

2007-12-18 @ 09:58:35
Postat av: Amicus

Är fortfarande sur för artikeln... GAH :D
Idioter, kan de inte tänka längre än näsan räcker nån enda gång? Tacka vet jag Folkpartiet som insett kärnkraftens fulla potential.

2007-12-18 @ 14:33:05
Postat av: Aspsusa

Stackars korkade typ, tur för henne att det finns ännu mer korkade journalister som släpper igenom (och än värre, uppmuntrar) sånt tönteri.
Men din sista släng, om akademiska kvalifikationer etc måste jag protestera mot. Tyvärr verkar det vara så att mot dumhet och önsketänkande hjälper ingen utbildning. Snarare tvärtom - högt utbildade dårputtar har en tendens att tro att de genom utbildning är smarta nog att argumentera emot självklarheter. Gäller såväl humanister som naturvetare/tekniker. Tyvärr så märks humanisterna mer - dårputte- teknikerna/naturvetarna stöter man snarare på över groggen.

Postat av: Johan Simu

Amicus håller helt och hållet med dig!

Aspsusa, man får iallafall hoppas att andelen ärkenötter blande de med examen är något lägre än hos den övriga befolkningen. I och för sig så har man ju stött på en hel del suspekta typer inom den akademiska världen....

Det skulle nog vara nyttigt med lite fler ingenjörer och naturvetare inom politiken iallafall. Samhällsvetare och naturvetare tänker på helt olika sätt verkar det som.

Kul att se att många tycker Jämtin är ute och cyklar ordentligt!

2007-12-21 @ 00:30:13
URL: http://gronarealisten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback