Carl Schlyter och lågenergi lampor

image37
Carl Schlyter sa igår i kärnkrafts debatten någon väldigt intressant. Han sa att om vi byter ut alla glödlampor mot LED lampor så kommer el konsumptionen i världen sjunka så mycket att vi kan avveckla all kärnkraft. Det som är anmärkningsvärt är att han inte nämnde att vi kan reducera kolkraft, inte att vi kan reducera naturgas förbränning, inte att vi kan skära ner på biobränsle förbränning, inte att vi kan använda elen till att producera väte och ersätta en del bensin. Nej han sa att vi kan ersätta kärnkraften.

Man kan fråga sig vad för sorts prioriteringar miljöpartiet har om de heldre vill lägga ner kärnkraft än att reducera användingen av fossila bränslen. Det är att argumentera med blind ideologi som grund, inte folkvett och fakta.

Tänk på den nästa gång ni ser en talesman för greenpeace, mp eller några annan från de gröna khmerer säga att "gör vi så eller så så kan vi ersätta kärnkraft". Notera att det alltid är kärnkraften de vill ersätta, inte kol, inte olja, inte gas. Istället för att lägga ner kolkraft vill de lägga ner en koldioxidfri och miljövänlig energikälla enbart för att de har fått sig en släng av strålningsfobi och lider av ignorans gällande radioaktivitet. Vad vill de egentligen, rädda miljön och klimatet eller driva sin glorifierade miljö ideologi till sin spets oavsett om det sänker vår levnadsstandard helt i onödan.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback