Vår pessimistiska värld

image22


Den pessimism dagens samhälle är drabbat av är på gränsen till absurt. Tidningar, nyheter, radio, ständigt matas vi av hur hemskt världen är. Våld, krig, brott, epidemier, våldtäckt, självmordsbombare, växthuseffekt, miljöförstöringar. Jag är fruktansvärt trött på det! Det är dags att vi återigen börjar framhäva hur bra världen är! Hur mycket hopp det finns om en ljus framtid, hur mycket gott som görs varje dag. Hur jäkla bra vi faktiskt har det!

Vi lever idag längre än våra förfäder, vi har rikedommar som forntidens kungar inte kunde drömma om, vi mår bättre, är friskare och tryggare än någonsin förr. Det finns ingen risk för svält eller lidande. Inget krig runt hörnet.

Visst finns det utmaningar i framtiden, nya sjukdommar, miljöförstöringar, brist på resurser, svält i andra delar av världen, torka, regnskogs skövlingen,, fanatiska religioner. Men ingen av dessa utmaningar är så stora att vi människor inte kan klara av dom. Vi är de mest anpassningsbara varelserna på denna jord och med teknik kan vi överkomma alla hinder. Vi borde utbringa en skål för hur jäkla bra vi människor är och lägga pessimismen åt sidan för en stund. Ingen utmaning är för stor så länge vi inte skrämms av den. Den tid vi lever i är den finaste mänskligheten någonsin har skådat och det borde vi njuta av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback