Vindarna vänder

image30Vindarna har definitivt vänt när det gäller kärnkraft. 32% av sveriges befolkning vill bygga ut kärnkraften och en överväldigande majoritet vill behålla kärnkraften så länge som möjligt. Trots all kalabalik på senaste tiden. Avvecklingsgänget är nu i en liten minoritet och den lär krympa allt mer när folk inser hur miljövänligt kärnkraft är. Verkligheten talar för sig själv. Vi har haft kärnkraft i 50 år och inte en enda allvarlig olycka har skett i västvärlden. Man behöver inte vara ett geni för att förstå hur säker kärnkraftsindustrin är.

Nu verkar det som även LO vill ha mer kärnkraft trots deras band till sossarna som generellt är emot kärnkraft och nyligen presenterade två norska forskare på uppdrag av norska staten en rapport som visar att kärnkraft är nödvändigt ifall vi vill minska koldioxidutsläppen.

Min förhoppning är att Centern kommer gå ifrån sitt ologiska och ovetenskapliga kärnkraftshat. Då finns det inga hinder för att börja bygga generation 3 reaktorer i sverige. Även socialdemokraterna kommer nog snart byta inriktning när det gäller kärnkraft. Det enda som kan ställa till besvär är om sossarna tvingas samarbeta med miljöpartiet igen. Förhoppningarna för att miljöpartiet ska anamma en realistisk attityd till kärnkraft är nog små. Speciellt då miljöpartister inte ens kan ta en vetenskaplig debatt om kärnkraft. De kör helt enkelt med den beprövade sticka huvudet i sanden tekniken när deras argument plockas isär. Varenda gång jag har debatterat med medlemar i miljöpartiet, naturskyddsföreningen eller folkkampanjen mot kärnkraft/kärnvapen så har de helt enkelt försvunnit när bevisen för att kärnkraft är långsiktigt hållbart, miljövänligt och billigt presenteras. Antingen så slutar de svara helt eller så ignorerar de bevisen och fortsätter med sin inövande litania ad infinitum.

Det bästa med all uppståndelse runt miljö och klimat frågor på sistone är att de frågorna inte längre "tillhör" radikaler som greenpeace, friends of the earth, miljöpartiet osv. Folket har tagit tillbaka frågorna och nu när alla partier tar miljöfrågorna på allvar så kommer nog stödet för radikala orealister dramatiskt minska.

Tidigar har de enda valen varit mellan de som inte bryr sig om miljön och de som bryr sig men som drivs av ideologi snarare än vetenskap och därför inte har några realistiska lösningar. Nu kommer vi kommer få se både realism och miljöomsorg. Teknikoptimism och framtidstro kommer återvända medan bakåtsträvandet kommer försvinna. Nästa val kommer alla partier vara miljöpartier. Men till skillnad från det enda miljöpartiet idag så kommer de ha realitstiska lösningar på reella problem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback