Intressant artikel

image77




http://www.spacedaily.com/2006/070516145814.m6fafbfq.html


Först av allt måste jag säga att jag inte tycker det är politikers roll att ta ställning till vetenskapliga resultat. Bara för att de råkar vara en minister så innebär det inte att de vet ett skit.

Vill också säga att jag personligen har ett visst förtroende för IPCC och deras resultat och därmed så litar jag på att växthuseffekten förmodligen är antropogen. Men jag har aldrig haft tid att försöka sätta mig in i det hela på egen hand och kan därför inte ta någon egen ställning.

Med det överstökat så är det dags att ta itu med artikeln, Vaclav Klaus säger några riktigt bra saker!

In a speech last month, Klaus said that while he recognised concerns about the environment were legitimate, his problem with environmentalism as an ideology.

"Environmentalism only pretends to deal with environmental protection," he told the right-wing libertarian think-tank the Cato Institute in Washington.

"Behind their people- and nature-friendly terminology, the adherents of environmentalism make ambitious attempts to radically reorganize and change the world, human society, our behavior, and our values," he added.

Det är så jävla sant, ekofanatiker är antikapitalistiska, antiglobalisering, antiteknologi. De är i princip anti allt som gör dagens samhälle bra! De är emot allt som kan lyfta fattiga länder ur sin misär. Ekofanatiker sätter naturen före människan, vilket de tydligt demonstrerar när de hittar på idiotiska saker som att slå stora spikar i träd de vet ska avverkas. Spela roll om de lemlästar några skogsarbetare som bara gör sitt jobb, att rädda en skogsuggla är tydligen värt det!

Hela den nu existerande miljöideologin har förvridits till något riktigt unket och genomruttet. Mänskligheten är reducerad till en pest som endast stör den "naturliga balansen". Vetenskap passar bara in i miljöideologierna när den säger något de tycker om, annars är det "industripropaganda".

Ett axplock av saker som ekofanatikerna är emot.

Konstgödsel.
Att samma bit mark ger mindre avkastning vid "ekologisk" odling spelar ingen roll. Mass svält är ett pris de villigt betalar.

Genteknik.
Att genteknik kan rädda miljontals liv genom att tex få vissa grödor att producera viktiga vitaminer, det är orelevant. Att genteknik kan ge oss botmedel mot många sjukdomar är också orelevant. Miljontals döda är ett pris de villigt betalar för att vi inte ska störa "naturens ordning".

Fiskfarmar.
Att fiskfarmar kan förse proteinrik mat till miljontals människor är tydligen inte viktigt. Att gå från fisketrålare till fiskfarmar verkar lika logiskt som att gå från jakt till boskapshjordar. Men nej nej sånt ska vi inte göra, de fattiga länderna behöver inte billig proteinrik mat. De kan gott svälta.

Miljöideologin bygger helt på vad som är "naturligt". Men det är ett så jävla luddigt och meningslöst begrepp. Man måste se till realiteten att vi snart kommer vara över 10 miljarder människor på denna planeten. 10 miljarder människor som behöver mat, medicin, vatten och billig energi. Kan vi åstakomma det med ekologiska odlingar, utan fiskfarmar, utan genteknik och med "förnyelsebar" energi? Knappast!

Fast det är ju precis de där 10 miljarder människorna som är retsamt för ekofanatikerna. De vill nog heldre se att de försvinner helt och hållet så den sällsynta bergsugglan i yttre uzbekistan kan leva ostört.

Vi kan aldrig sätta det som är "naturligt" över mänskligheten. Modrna människan måste givetvis lära sig leva på ett sätt som inte förstör vår planet. Men dit kommer vi inte genom att backa tillbaka till primitiva jordbrukssamhällen och överge modern teknik.
Dit tar vi oss genom ny teknik. Genom bättre resurshantering, genom att genförälda grödor och boskap, genom fiskfarmar så att vi kan sluta upp med att tömma haven på vild fisk, genom billig och ren energiproduktion.
Finns det risker med ny teknik? Givetvis! Men risker kan hanteras.

Verkligheten är sådan att alla vi människor vill leva bättre, bli rikare, fortplanta oss och se till att vår avkomma lever ett tryggt liv. Om ekofanatikerna får sin vilja igenom kommer mänskligheten förhindras från utveckling och trygghet. Allt i ideologins namn. Vaclav Klaus har definitivt rätt i ett avseende, dagens miljöideologi är minst lika farlig som kommunismen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback