Ja till kontroversiell metod

http://svd.se/dynamiskt/inrikes/did_15571448.asp
http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1079988,00.html
http://dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=654486

image91


Att det ens funnits en debatt runt denna frågan är hur löjligt som helst. Paret vill ha ett barn till, vad är det då för fel i att välja ut just det embryo som även kan rädda livet på sin bror? Det är så självklart att man blir shockad när vissa faktiskt vill hindra det för att de tycker det är omoraliskt! Men det är tydligen inte omoraliskt att genom sin trångsynthet försöka ge detta parets barn en dödsdom. Undra om de hade tyckt det är omoraliskt ifall de själv står i den situationen.

Allt snack om att det i längden kan leda till att vi kan "customize" eller på modernt språk "pimpa" våra egna barn till ubermenschen verkar väcka ofantlig skräck hos många. Speciellt hos bibelnissar och moraltanter. Det är otroligt långsökt att en sådan behandling i längden kan leda till det. Men ifall det gör det, vad är problemet egentligen?

Om vi människor lyckas få sådan kontroll över genetik att vi helt kan kontrollera hur mänskligheten fortsätter utvecklas så kommer det vara ett enormt språng. Visst kommer inledningsvis skapa en klyfta mellan de som blivit "fixade" och de som är naturliga. Men efter 2-3 generationer kommer den klyfta försvinna eftersom alla kommer vara förbättrade. Det är väll ingen skillnad mot idag, vissa föds korkade eller smarta, fula eller snygga, atletiska eller klena osv. Thats life.

Om vi genom genteknik kan höja intelligens, hälsa, livslängd och utrota sjukdommar i våra barn. Varför skulle vi inte göra det? I någon mening kommer det långsiktigt göra samhället mer jämnlikt eftersom ingen kommer födas med bättre förutsättningar än någon annan.

Nej fram med gentekniken! Fram med elektroniska implantat!
Evolutionen är en alldeles för långsam process och om gud nu är den som skapat människan är han en komplett klåpare. Det är dags att vi tar vår utveckling i egna händer istället. Ingen kommer ta skada av att mänsklighetens intelligens höjs. Förövrigt så kommer vi inte kunna stoppa den utvecklingen. Det enda teknofober kan åstakomma är att söla ner det lite och därmed dömma en massa människor till död och sjukdomar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback