Halleluja

Löjlig kapitulation inför journalismen

Statssekreterare Ulrica Schenströms avgång är en total kapitulation inför journalismen. Alltihop är en löjlig skenhändelse. Det vore också bra för moralen om mina egna partivänner låg lite lägre och inte medverkar till att minska politikens anseende, skriver Harald Ullman, tidigare reklamansvarig för socialdemokraternas valkampanjer.


Fan va bra skrivet av Ullman! Återigen har en total skithändelse blåsts upp till orimliga proportioner av media. Media nuförtiden är rätt jävla äckligt. När det gäller politiker och vad de pysslar med så tycker jag det är tryggt att veta att de bara är människor och att de också gör misstag. Jag är betydligt mer misstänksam mot de som inte har någon skit överhuvudtaget bakom sig för det betyder att de antingen är total inhumana eller att de är grymt duktiga på att dölja det.

Det som är mest förbryllande i det hela är folks reaktioner. Vissa verkar ärligt upprörda om man läser runt lite på bloggar. Herregud alltså, att bli upprörd över att en småfull moderat på jour pussar en journalist är verkligen totalt absurt. Alla de som försöker moralisera det hela borde se sig i spegeln ordentligt. De flesta småfifflar, alla har misskött sig på jobbet ibland, det finns nog inte en enda levande människa som inte fuskat med regler upprepade gånger. Förutom spädbarn förstås.

Det spelar inte längre någon roll hur mycket bra man har gjort, om media lyckas hitta en enda liten smutsfläck så är man körd. Oavsett hur litet och trivialt det än må vara. I slutändan kommer endast de duktigaste fifflarna, de som är bäst på att dölja sitt mygel, sitta vid makten. Då föredrar jag vanliga människor!

Det är dags att politiker och för den delen även stora företag börjar slå tillbaka mot media. Be dom dra åt helvete när de kommer med lortiga anklagelser. Ställ inte upp på deras termer längre! Förhoppningsvis börjar folk bli leds på detta. Så länge svenskar som ett flock får köper dessa jävla skittidningar så kommer vi fortsätta få skitnyheter och tillåta att media har en makt de inte på något sätt förtjänat eller kan hantera ansvarsfullt.

Anna Sjödin av alla människor säger en hel del vettigt om detta

Kommentarer
Postat av: Dr. Jan S.

Känt citat: Världen VILL bedras.

Känt faktum: Folk VILL INTE se och höra om andra som är starka, vackra, lyckliga och framgångsrika.

Nej, folk vill se LIDANDE - det säljer bra om den breda massan kan läsa om noblessens problem och säga till sig själva: Jag är inte sämre än dem.

Då kan de stärka sina egna egon och må lite bättre...

Gustaf Fröding, Sveriges mest talangfulle, mogne och insiktsfulle poet genom tiderna skrev t ex följande vers i dikten Dolores di Colibrados som handlar om hans egen mors livsöde:

Se adeligt blod, det är pöbelns nöje,
försmädat och höljt av föraktets löje
och få det förnäma i stoftet ned,
och därför de stucko med knappnålssticken,
tills flammor det sköt ur den mohriska blicken,
och skrattade rått, när Dolores led.

Människan är sig lik... :-)

Postat av: Dr. Jan S. :)

Kompl. TILLÄGG:

It's just monkey-business...
:)

(Klicka på URL-länken så hajar ni nog poängen!)

Ha en riktigt Trevlig Helg!

2007-11-04 @ 07:27:17
URL: http://www.youtube.com/watch?v=a15KgyXBX24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback