Häpnadsväckande korkat

Kraftsamling mot kärnkraft

Citat
Det behövs så mycket energi för uranbrytning, uppförande av kärnkraftverken och slutförvaringen att energibalansen blir noll. Som att driva ut djävulen med Belsebub, hävdade professor Rolf Bertram som kommit från tyska Göttigen för att tala till sina svenska meningsfränder.

Ur ett kilo uran får man ut ungefär 260 000 kWh el /1/.
En kWh kostar runt 80 öre. Men låt oss vara generös och säga 50 öre.
Elen från ett kilo uran kostar alltså 130 000 kronor.

De bolag som bryter och anrikar uran och tillverkar bränsle betalar givetvis för energin de använder, de får det inte gratis från gud eller gestapo. Om det går åt lika mycket energi för att tillverka bränslet som man sen får ut av att fissionera det så hade det alltså kostat bränsletillverkarna över 100 000 kronor för att tillverka ett kilo uran!

Varför säljer de då uran för några hundra kronor per kilo? Gillar de att donera över 99 000 kronor per kilo till kärnkraftsindustrin? Är ekonomerna så dumma att de inte märker att de går över 99 000 kronor back per kilo uran de säljer? Har bränsletillverkarna en enormt stor säck med guld som aldrig tar slut och därför kan de donera uran så billigt? Är Illumnati inblandat? Eller är det Bush familjen som står bakom det hela? Är det kanske en komplott på stor nivå där pengar mörkas.

ELLER är det kanske så att uranbrytning inte kräver så mycket energi och att hela energimängden som krävs per kilo kostar betydligt mindre än några hundra kronor?

Jag låter er dra egna slutsatser!

Undra vad "Professor" Rolf Bertram har att säga om det? Undra överhuvudtaget vad han är professor inom? För inte är det då något som kräver den minsta förmågan att kunna göra överslagsräkningar.


1. Man brukar ange energimängd som frigörs vid kärnkraft som megawattdagar per ton. En megawattdag är 24 00 kWh och ett ton uran frigör 33 000 megawattdagar per ton bränsle. Men det är termisk energi. 33% blir till elenergi.

Kommentarer
Postat av: Nils Rudqvist

Det verkar som om Bertram hänger med våra vänner, de goda WISE :)

Postat av: Morgan le Fay

Jag tror på Illuminati! Kanske kan även Jesus vara inblandad.

2007-10-30 @ 00:46:09
URL: http://oneaprilday.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback