Hur "bräckliga" är kärnavfallsbehållare?

Om någon såg Penn och Tellers Bullshit i söndags så kunde man inte missa detta. Testerna av kärnavfallsbehållare. I england prövade man att kraschar in ett tåg som går i 160 knyck rakt in i en behållare, det blev några skråmor av det på behållaren men den gick inte sönder! Lite mjuk uppvärming, ja menar det var ju bara ett tåg i 160km/h, det kan till och med min mormor stå pall för.

Även i USA provar man att köra ett lok rakt in i behållaren men här i måttliga 130km/h, några skråmor här också, lite mesigt test det där.

Sen kommer nån jävla blådåre på en klipsk ide!

"låt oss stoppa behållaren på en raketdriven lastbil som vi kör rakt in i en satans betongtvägg!!!!!"

Resultat? Skadorna är för små för att mätas!... Alltså behållare+raketdriven lastbil och ändå inte en skråma!

De gör om testet i högre hastighet, nada skada! De gör om det igen med ett raketdrivet tåg(de gillar tydligen raketer), ingen skada här heller! Ett raketdrivet tåg!!! hur fan kommer man på den iden?
Sen stoppar de behållaren i brinnande jetbränsle och låter behållaren ligga i det trevliga 800 graders badet i 90 minuter! Trots det Inte en skråma.

Jag har endast två funderingar efter detta....

Hur fan någon kan oroa sig över kärnbränsletransporter med tanken på vad dessa behållare kan klara?

och...

Hur får man jobb på en av de här testanläggningarna! Jag vill också spänna raketer på en jävla massa olika grejer och paja dom totalt, det är drömjobbet för varenda kille. Jag hade krockat avfallsbehållarna med raketdrivna kylskåp, raketdrivna mopeder, raketdrivna båtar och raketdrivna greenpeaceanhängare, jag hade spänt fast raketer på andra raketer på behållaren och sen kraschat in allt i en grop fyllt med en brinnande blandning av jetbränsle och saltsyra för att sen spränga hela skiten med ett ton valfritt sprängmedel! Fixar den det, då finns det då inget på denna jord som kan ta sönder en sådan behållare!


Kommentarer
Postat av: Morgan le Fay

Det vore verkligen ett underbart jobb! Och äntligen kan man få nån användning för Greenpeaceaktivisterna, kan inte bli bättre! :D

Postat av: christoffer

nu är ju penn & tellers program inte precis de bästa argumentet för ngt (det tar sig ganska stora friheter med vinklingar ibland)
men det är kul och se.

JAg är testare (visserligen för datorer) och jag vet att man oftast inte håller på med sådana imponerande saker, den mesta testningen är små iriterande detaljkontroller som skulle få en mentalsjuk pedant att tycka att man är pedantisk (men ibland får man göra kul saker.)

2007-10-12 @ 08:44:47
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com/
Postat av: christoffer

lite OT
men det kan vara läge att dissa DN för denna artickeln.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=703398

2007-10-12 @ 08:51:00
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com/
Postat av: Johan Simu

Suck, vad fan håller Volvo på med.

2007-10-12 @ 12:04:34
URL: http://gronarealisten.blogg.se
Postat av: Johan Simu

Btw håller med om att Penn och Teller inte är världens mest opartiska källa ;) Men gud va jag älskar det programmet, speciellt när dom tar sig an medium, tankeläsare och andra suspekta individer. Underhållning på hög nivå, sverige hade behövt ett liknande program som motbalans till smörja som Andarnas makt och alla annan skit som tv4 sänder.

Du får hoppas att du nångång får testa hur hållbara datorer är mot släggattacker! Det vore nog lite uppiggande i vardagen :)

2007-10-12 @ 12:50:44
URL: http://gronarealisten.blogg.se
Postat av: Martin Tunström (s)

Här är några liknande goa videoklipp:

http://www.youtube.com/watch?v=El8MJDB9aP0

http://www.youtube.com/watch?v=zbxFUvC8Z6s

Penn och Teller är för övrigt underbara.

2007-10-12 @ 20:20:21
URL: http://www.tunstrom.nu
Postat av: Johan Simu

Klippet med jetplanet vs cementvägg är en av mina stora favoriter :)

2007-10-13 @ 15:03:52
URL: http://gronarealisten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback