Leijonborg for president!

Lars Leijonborgs tal på konferens om kärnkraftsforskning
Citat

Jag har full förståelse för att många av er känner en viss frustration över den politiska hanteringen av kärnkraften i Sverige. Det har varit många besked och beslut i olika riktningar. Men nu är ju debatter och kompromisser en gång för alla demokratins livsluft.

Jag kan inte här ge entydiga besked om kärnkraftens roll på lång sikt inom den svenska energipolitiken. Men mitt besked som forskningsminister är entydigt: Forskning kring kärnteknik kommer att vara ett viktigt forskningsområde under många år framöver!

Av alla dagens politiker så gillar jag utan tvekan Leijonborg mest. Det är synd att han var tvungen att avgå som partiledare på grund av hela den ohyggligt överdrivet fjantiga dataintrångskandalen. I nästa alliansregering så hoppas jag fp får mycket mer inflytande än centern!


Kommentarer
Postat av: Dr. Jan S.

President? Hm...

"Leijonborg till UNESCO:s generalkonferens i Paris.

17 till 20 oktober deltar högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg i UNESCO:s generalkonferens i Paris.

Lars Leijonborg kommer på torsdagen den 18 oktober att hålla Sveriges tal i plenum. 19-20 oktober deltar han i konferensens stora ministermöte.

- UNESCO har hand om två av de allra vikigaste frågorna i globaliseringens tid - utbildning och forskning. Rätten till utbildning och rätten till FRITT TÄNKANDE är grundstenar i alla fria samhällen. FORSKNING ÄR LÖSNINGEN på många av de stora utmaningar vi står inför, till exempel KLIMATHOTET. Jag ser mycket framemot att diskutera dessa viktiga ämnen, säger Leijonborg."
---
"Fritt tänkande" och "forskning för att möta klimathotet"?!

I George Orwells skrämmande framtidsvision "1984" gällde att: "Falskt är sant", "Fel är rätt", Brott är lag" o.s.v.

I Sovjetunionen användes samma "nyspråk".

Leijonborg kan sin historia...

Postat av: Dr. Jan S.

"Pressmeddelande den 8 oktober 2007
Utbildningsdepartementet

Leijonborg på UNESCO:s generalkonferens "Utan yttrandefrihet sker ingen utveckling"

På torsdagen höll högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg det svenska talet i plenum på UNESCO:s generalkonferens i Paris.

Leijonborg talade om forskningens vikt för att möta globala utmaningar som KLIMATHOTET, men också om demokrati och mänskliga rättigheter.

- Utan yttrandefrihet, där ETABLERADE SANNINGAR KAN UTMANAS, kan det inte ske någon utveckling av utbildning, vetenskap, kultur eller kommunikation. Sverige vill att UNESCO möter den utmaningen med mod och kraft. Det är en särskilt viktig uppgift idag när vi kan se försök att underminera yttrandefrihet, till exempel genom att journalister mördas och DISSIDENTER FÄNGSLAS, sa Leijonborg."
---
Orwells mardrömssamhälle i boken 1984, uppföljaren till Sovjetunionen, är tydligen redan här...

Bäva månde alla "klimatdissidenter", modell undertecknad.

Jag, klimatdissidenten, har ingen framtid som forskare.

Hjälp!
:-(

2007-10-19 @ 09:50:48
URL: http://www.regeringen.se/sb/d/9420/a/90564
Postat av: Johan Simu

Jag hade varit orolig om Leijonborg uttalade sig skeptisk mot klimathotet, hans jobb som forskningsminister är inte att tolka forskning utan att se till att forskare kan göra sitt jobb. Om de flesta forskare säger att klimathotet är reellt så måste han ta det på allvar, annars gör han inte sitt job.

Jag tror knappast Leijonborg skulle diskriminera mot forskare som är kritiska, så vitt jag vet har ingen skeptisk forskare "straffats" för sin synpunkt. Svenskmark, Lomborg, Stilbs, Sealand med flera foskar väll ännu?

2007-10-19 @ 11:09:01
URL: http://gronarealisten.blogg.se
Postat av: Dr. Jan S.

Ja, Leijonborg "gör sitt jobb" - att bli omvald.

Och då behövs det käpphästar som t.ex. klimathotet för att be väljarna om lov att ta ut skattehöjningar för, för att kunna rädda det "hjälplösa" folket.

Det är därför media bombar oss med klimatskräckproganda allt sedan det politikerstyrda IPCC presenterade sina skräddarsydda resultat för något år sedan. Annars hade det inte gått att höja skatten med över 30 miljarder kronor för miljöändamål som nu håller på att ske. Se på Naturvårdsverkets site t.ex.!

Annars hade det blivit skatterevolt och upplopp på gatorna. Men media gör som vanligt sitt jobb och levererar lydigt vad politikerna berställer...
---
Klimatdissidenter har ett helvete, speciellt om de inte har en fast (professors)tjänst som ger en viss ekonomisk trygghet...

Jag sa att bl.a. Prof. Peter Stilbs vid KTH och Prof. Wibjörn Karlén vid UU kunde kontaktas med frågor om deras erfarenheter inifrån av IPCC. Gjorde du/ni det?

Då får du/ni höra t.ex. om hur deras bildäck skärs sönder och deras rattstänger sågas av samt hur deras karriärer hämmas m.m. för att de tycker på "fel" sätt.

Prof. Björn Lomborg får ibland tårtor i ansiktet och avkrävs avbön offentligt och ligger i flera fejder med olika vetenskapsamfund som försöker få honom att framstå som ovetenskaplig". Men de kan inte belägga honom med rent logiska fel i hans resonemang...

Besök hans site: www.lomborg.com/

Sumnma summarum: Vakna upp och var inte så blåögd, käre vän!

Detta gäller affärsmöjligheter och politisk MAKT. Och forskningsresultat är enbart ett verktyg för att uppnå detta, OM resultaten passar syftena vill säga, annars modifieras resultaten...

2007-10-19 @ 11:59:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback