Det smärtar att säga det...

Men nu tappade jag all respekt för Jan Björklund..

"FRA-lagen skyddar oss mot Bin-Ladin"
"Tänk tanken att den svenska styrkan i Afghanistan i morgon griper Usama bin Laden. Det kan faktiskt lika gärna hända att den svenska bataljonen gör det, som att någon av de amerikanska bataljonerna gör det. Inom 24 timmar kan Sverige vara den främsta måltavlan för världens farligaste terrorister."

Kan förespråkarna verkligen inte hitta bättre argument för FRA lagen än så? Jag är nästan mållös, helt osannolikt korkat sagt. Det är till och med värre än Göran Perssons kommentare att han allt vet vad kärnkraft handlar om eftersom han gått kemisk-teknisk linje på gymnasiet!

Under all tid som FRA svammlet har hållit på så har Björklund bara lyckats komma på en sak för att försvara skiten med och det är att skrämmas med bin Laden? Jag röstade inte på folkpartiet för att se dess partiledare gå ut i media och skrämma svenska folket med monstret i garderoben som om vi vore en dagisklass som ska övertygas om att äta sina grönsaker. Vad är det som är så svårt att förstå? Inget hot är så stort att det är värt att förlora sin integriter över! Björklund det är dags att du börjar föra en liberal politik, detta är pinsamt.

Kommentarer
Postat av: Gun Svensson

Jan Björklund är för folkpartiet vad Göran Pettersson är för moderaterna; starka förespråkare för ett Ja till FRA-lagen, som är hugget i sten. Kan det vara kopplat till deras tidigare arbete inom försvarsmakten?

Postat av: christoffer

Det är tyverr en rygmärgsreflex hos militärer (Och ex-militärer) att vara för mer underättelseverksamhet och mer vapen. Och militärer har oftast inget privatliv i sitt yrkesliv så de förstår inte os "vanliga" då vi vill ha ett privatliv.Sen kan jag hålla med om att hans argumentation suger.

för om man tar med lite sannolikhet i hans uttalande så har vi

1) Sannolikheten att OBL är vid liv (Med till låg.)

2) sanolikheten att det är Svenska soldater som fångar OBL (väldigt låg)

3) sannolikheten att Sverige inte skulle lämna över OBL till afghanistan eller USA snabbare än du kan säga flaska (Extremt låg)

4) Sannolikheten att AlQ tycker att Sverige är ett bra ställe att ställa til med trubbel pga OBL's infångande (Relativt hög)

5) sannolikheten att förberedelser skulle avlyssnas & dekrypteras av FRA's kabelspaning (Nästan obefintlig)Slår man ihop detta så kan man konstatera att om man tittar på effekt för nerlagda pengar så borde sverige snarare lägga pengar på försvar mot stora meteoriter. För det är större sanolikhet att de träffar Sverige, och de skulle göra mer skada./C

2008-08-05 @ 01:09:00
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback