Det finns ännu hopp.

Varannan svensk vill ha nya kärnkraftverk (även i SvD)
Kanske svenska folket äntligen börjat skaka av sig den orationella och total obefogade skräcken som de haft för kärnteknik? Man kan alltid hoppas, sanningen segrar alltid tillslut brukar det sägas och det är kanske det vi ser nu? Men jag misstänker att alla oseriösa miljöföreningar nu kommer börja dunka på skräckpropaganda trummorna igen så svetten flyger, det är osannolikt att greenpeace, SNF och miljöpartiet skulle granska frågan ordentligt och erkänna att de bara snackat skit. De tycker nog det är bättre att fortsätta i samma spår och försöka lura så många som möjligt.

Kärnkraftsfrågan är för miljörörelsen vad Kopernikus heliocentriska världsbild var för katolska kyrkan. Vetenskapen talar sitt tydliga språk, men dogman tillåts leva vidare.

En sak är iallafall säkert, miljöföreningarna är duktiga på propaganda. Undra om inte till och med Goebbels hade varit imponerad av hur grundligt gemene man hjärntvättats att tro att radioaktivitet är djävulen själv? Synd att det alltid är lättare att skrämma än att utbilda.

Det jag hade velat se hända nu är att moderaterna, folkpartiet, kd och sossarna sätter sig ner och drar upp en plan för sveriges framtida energipolitik där en utbyggd kärnkraft är nummer ett, eller ännu bättre där alla lagliga hinder mot kärnkraft elimineras så att marknaden för avgöra. Det spelar ingen roll om en sådan överenskommelse kommer spräcka alliansen, en lånsiktigt hållbar energipolitiken är viktigare än vilket block som sitter vid makten efter nästa val!

Lag (1984:3) om kärnteknisk verksamhet paragraf 5a måste bort!

Givetvis så spottar Peter Eriksson på svenska folket genom att kalla dom korkade och oupplysta. Eller ok han säger aldrig korkad men men...
Mp tror folket är dåligt upplyst
Sen upprepar han den mest impregnerade myten i världshistorien, att avfallsfrågan inte är löst. Han borde säga det åt finnarna som bygger sin slutförvaring och åt amerikanerna som redan har en slutförvaring. Undra om Peter Eriksson någonsin öppnat en bok om kärnteknik eller kärnfysik? Förmodligen inte.... Vem behöver kunskap när man har propaganda? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback