Äntligen är jag back in business!
Nu har jag fått min dator och även fått igång internet i min lägenhet! En liten paus från bloggandet har nog varit bra för mitt blodtryck, efter min
senaste debatt började jag undra ifall det är någon mening alls att försöka föra en rationell diskusion med människor som ofta verkar okapabla att tänka rationellt. Att konvertera en troende kärnkraftshatare med fakta är som att försöka få en kreationist att inse att de snackar skit. Synd bara att antikärnkraftsrörelsen haft så mycket större framgångar än kreationiströrelsen trots att de båda bygger på pseudovetenskap rakt igenom. Man får hoppas iallafall att läsarna inser att hur ihåliga deras argument är.

Så vad har jag gjort under denna pausen? Som jag skrev i mitt senaste inlägg så har jag flyttat till Holland, Delft mer precist, för att börja doktorera på avdelningen för reaktorfysik vid Delfts tekniska universitet. Mitt projekt kommer handlar om att optimera thoriumanvändning i pebble bed reaktorer(PBR). Pebble bed reaktorer är fantastiskt fascinerande, mångsidiga och framförallt totalt idiotsäkra reaktorer. Jag hoppas verkligen de kommer ta över en stor del av marknad från lättvattenreaktorerna inom några år, det finns helt enkelt ingen anledning till att de inte skulle göra det då de är överlägsna i alla avseenden. Jag lär iallafall skriva en hel del om det, hittills har jag mest suttit och konsumerat en enorm mängd med artiklar och avhandlingar om PBR och försökt börja förstå det programpaket de använder här för alla beräkningar.

På internetfronten har jag försökt få trigga diskussioner med miljöpartisterna Maria Ferm och Anders Wallner, men det var dödfött, ingen av dem verkar vilja eller kunna presentera någon slags faktagrund för sina åsikter? En åsikt om vetenskapliga/tekniska frågor är noll värd ifall man inte kan presentera fakta som stödjer den. Kan ju dock inte säga att jag är förvånad med tanken på att det inte finns någon sådan faktagrund för dom att presentera(som vanligt, bevisa gärna att jag har fel!). Lustigt att Ferm pratar om mp's "vetenskapligt grundande lösningar" och direkt man presentera bara en infinitesimal del av den vetenskapliga litteraturen som visar hur fel mp har så blir det genast dötyst. Den enda miljöpartisten jag överhuvudt stött på under den tid jag bloggat som är villig att ta diskussioner är Heiti Ernits, synd att fler miljöpartister inte kan följa hans exempel. Diskussion är ett måste annars blir åsikterna dogmatiska.

På tal om dogma, hittade en intressant artikel om Greenpeace igår kväll. Synd att media så sällan kritiserar diverse miljöföreningar, att tro att de inte fifflar, ljuger och bedrar är naivt. De borde granskas precis lika hårt som alla de företag media älskar att ösa skit över. Bilden nedan som jag snott från bloggen Depletedcranium summerar min syn på greenpeace rätt så bra...


Kommentarer
Postat av: Heiti Ernits

Tack för de vänliga orden. Jag skall snart skriva ett litet inlägg och återknyta till de diskussioner som vi har haft tidigare. Hoppas vi får igång en debatt igen ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback