Favoritbloggar

Det finns en hel del bloggar jag försöker läsa dagligen när jag hinner och kommer ihåg. Här är de överlägset bästa bloggarna på nätet!

Depleted cranium
En blogg som totalsågar all psuedovetenskaplig skit som rädsla för utarmat uran, paranormala grejer, elallergi, överkänslighet mot elektromagnetiska fält och förstås miljöföreningarnas konstanta skitsnack om gmo och kärnkraft! Jävligt rolig också för den delen och diskussionerna efter inläggen är alltid aktiva och intressanta. Speciellt då det ibland halkar in någon riktigt korkad människa som skriver helt sanslöst korkade saker.


Atomic insights blog
Drivs av Rod Adams, utvecklare av en liten pebble bed reaktor han försöker lansera. Han har även en online radioshow där han brukar intervjua intressanta människor från kärnteknikvärlden. Alltid läsvärda inlägg, speciellt hans inlägg där han totalsågar "energigurun" Armory Lovins och hans lögner om allt från sin akademiska bakgrund till fifflet med sina siffror.

Centauri dreams
En blogg av en riktig rymdentusiast som håller koll på nya astronomirön, SETI, spekulativa propulsion systems osv. Allt en rymdnörd kan tänkas vilja läsa :) Totalt vetenskapligt baserat och inge bullshit!

Next big future
Extremt intressant blogg som uppdateras dagligen och håller koll på precis alla nya revolutionära teknikutvecklingar. Han skriver ibland också om extremt luddiga tekniker som nästan uppenbarligen är bluffar men det får man ignorera. Den ultimata teknikoptimisten.

NEI nuclear notes
En blogg driven av Nuclear Energy Institute, förvisso en lobbyorganisation för kärnkraftsindustrin men jag har aldrig sett dom skriva något felaktigt och de hymmlar inte med att de är en lobbyorganisation heller. Alltid bra nyheter och inlägg.

NNadir
Detta är utan tvekan den bittraste kärnkraftsanhängaren på nätet, det går inte ett inlägg utan att han öser galla på kärnkraftsmotståndare för all deras skitsnack. Han är så sur och grinig att det blir jävligt roligt att läsa, han är alltid korrekt också och refererar till alla sina påståenden. Eftersom bloggen är på DailyKos vilket är en av de största bloggsiterna i usa så får han enormt mycket kommentarer till varje inlägg där han får chansen att ösa ännu mer galla på alla ärkeidioter som kommer in och skriver hjärndöda kommentarer! Tyvär så uppdateras bloggen inte lika ofta längre men den är grymt underhållande.

Thorium energy
Intressant blogg som är väldigt fokuserad på molten salt reaktor teknologi, driven av Kirk Sorensen som nog är den största msr entusiasten jag någonsin sett någonstans. En hel del inlägg av Charles Barton också som skriver en hel del om gamla legender inom kärnkraftsindustrin som Alvin Weinberg.


Kommentarer
Postat av: Markus g.

Rod Adams har inte bara en blogg utan även en podcast: http://atomic.thepodcastnetwork.com/ .

2008-07-30 @ 08:24:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback