Paolo Roberto for presidentDetta är utan tvekan en av de bästa intervjun jag någonsin läst.
Jag är militant motståndare till feminism

- Hur ställer du dig till feminism till exempel? 
- Jag är militant motståndare, det finns militanta feminister jag är militant motståndare till feminism.
- Men gud hur menar du då?
- Jag tycker att det är en extrem vänsteridé om jämställdhet med alla galna queerteorier. Vadå att kön är bara en konstruktion? Det ju bara nån som bara har suttit på universitet och snackat med andra såna här queerteoretiker tro. Det är väl bara att öppna fönstret och sticka ut huvudet så ser man hur världen funkar så ser man att det är skillnad på män och kvinnor. Det är skillnad på vår biologi, det är skillnad på vår muskulatur, det är skillnad på våra hjärnor. Det är annorlunda.  Däremot är jag en militant jämställdhetsivrare. Det är väldigt väldigt viktigt att vi är jämställda. Men det finns en jätteskillnad.  En gång i tiden skulle jag ha kunnat säga i feminismens linda att jag nog var feminism, men ju mer det har blivit ockuperat, det har blivit taget av de här militanta vänstermänniskorna
***********************************
- Oj oj oj, alltså jag blir lite upprörd nu, fast jag tror att vi ska lämna det här ämnet. 
- Nänä, jag kan diskutera det med dig när du vill för jag har rätt! Och jag ser ju det bara på dina händer nu att du blir upprörd. Det är för att du jobbar på Sveriges Television och här tycker alla som dig och så går du ner på fiket här och så tycker alla som dig och så diskuterar man aldrig saker fullt ut och man möter aldrig folk som tycker annorlunda och då blir man bara cementerad i sin idé om hur saker och ting i världen ska vara och det är inte bra. Det är farligt för Sverige.
************************************
- Ja, fast jag kan tycka att samhället verkligen behöver hjälpa till för att folk ska....
- Varför då? Varför kan inte du prata med din kille? Då kanske du ska byta kille i såna fall. 
- Mmmja, men nu pratar jag inte om mig personligen.... 
- Nä, men vem pratar du om då?! Det är intressant med feminismen som alltid pratar åt andra. Nu får du väl prata för dig själv!
*******************************


Läs allt och njut, fan va skönt med politiskt inkorrekta människor som vågar säga det som är plågsamt uppenbart för alla med någorlunda funktionell hjärna! Varför kan vi inte ha politiker i sverige som vågar snacka lite öppet? Eller föresten svaret på det är uppenbart, hade vi haft en politiker som uttrycker sig så så hade mediamaffian förstört henne/honom totalt eftersom de inte accepterar något annat än de som håller sig till det som är politiskt korrekt!

Varför har konceptet jämställdhet helt perverterats till att innebära att alla ska vara identiska, när det egentligen handlar om att alla ska ha samma möjligheter? Sen är det upp till var och en hur man hanterar det.

Kommentarer
Postat av: Aspsusa

Det är för sorgligt att galenpannorna fått kapa en så enkel och självklar idé som feminismen. Men det är väl så det alltid går när någon idé blir alltför rumsren och folk slutar tänkar själv och istället för att använda idén som verktyg börjar behandla den som nånsorts flummig religion.Men helvetes sorgligt. Simone de Beauvoir roterar säkert i sin grav."Varför har konceptet jämställdhet helt perverterats till att innebära att alla ska vara identiska, när det egentligen handlar om att alla ska ha samma möjligheter?"Exakt. Fast jag skulle vilja tillägga att den (åtminstone tidigare) så bespottade idéen om "jämlikhet" (istället för "jämställdhet") inte är så dum. Om det är något som får mig att spotta och fräsa så är det stora delar av det som ibland kallas "särarts-feminism". Like litet som jag pga mitt kön vill bli definierad av gubbar födda på 1800-talet, vill jag bli definierad av tanter födda 1950<.Här i Finland är det ju litet annorlunda - här är det oftast från höger som de verkligt knäppa "feministiska" uttalandena kommer - anti-dagis, anti-pappamånad, anti-kvinnlig värnplikt, etc. Knäppisarna från vänster verkar mest hållas där de bör vara - inom akademisk litteratur-teori.

Postat av: Johan Simu

Det verkar som varje sorts rörelse spårar ur tillslut, oavsett hur bra den börjar. Feminism, miljörörelsen, kanske borde lägga till facken i den listan också.Grundbudskapet är ju något i princip alla kan hålla med om och stödja, jämlikhet och lika möjligheter, bra miljö, anständiga arbetsförhållanden.Men sen när grundbundskapet blir mer och mer accepterat, då blir också rörelserna som startade det hela mer och mer extrema. I slutändan så är det nästan som de blivit en förvriden parodi av sig själv.

2008-10-18 @ 17:30:49
URL: http://gronarealisten.blogg.se/
Postat av: Michael Karnerfors

Det som är trist här är att Roberto inte gör skillnad på Feminism och Feminism. Att bunta ihop alla former av feminism och säga att de är likadana är som att säga att en vänsterpolitiker tycker samma sak som en moderat. Båda är för demokrati, ja... men vad säger det egentligen annat än om att de är överens om de övergripande idéerna?På samma sätt är inte all feminismer och feminister likadana. Det som Roberto protesterar mot är det som syns och hörs mest, det vill säga Radikalfeminism. Radikalfeminismen är en 60-talsprodukt och den är mycket riktigt väldigt vänstervriden. Vulgärt och simplifierat kan man säga att man tog markismen, gjorde Search & Replace på "klass" till "kön"... och så har du Radikalfeminisn, Radikalfeminismen är den feminism som kommit med teorier som "Könsmaktsordning", "patriakatet", och konceptet att mannen alltid är priviligerad och att kvinnan alltid är förfördelad. Det är den så kallade Andra Vågen av feminism. Vi befinner oss just nu i Tredje Vågen.Långt ifrån alla feminister håller med om att radikalfeminismen är den rätta vägen att gå. Inte ens genusvetarna på universitetet anser att Radikalfeminismen är felfri. Bland annat för att dess teorier är grovt sexistiska och inte erkänner att den individuella kvinnan kan nå framgång.Andra feminister klagar på att radikalfeminismen enbart problematiserar sex och inte ser möjligheterna. Inte föga förvånande hittar man prostituerade och porrmodellerande feminister här. Detta ledde också till en intresssant dispyt i feminismens historia som kallas "Sex Wars".SexWars" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/FeministSexWars

http://www.bang.a.se/sexualitet/sexwars.htmEn bok jag verkligen rekommenderar och som är en gigantisk ögonöppnare vad gäller feminism och det faktum att feminister inte all tänker lika är "Whores and Other Feminists". Det är en antologi skriven av människor som har sex som yrke.http://www.amazon.com/Whores-Other-Feminists-Jill-Nagle/dp/0415918227Precis som att du kan säga dig vara anhängare av demokrati, utan att för den sakens skull bli ihopbuntad med (v), (mp) eller (kd), så kan du kalla dig feminist utan att bli ihopbuntad med Gudrun Schyman, Tina Rosenberg eller någon av de andra mossiga radikalfeministerna. Allt som behövs är att du tror på den feminiska grundtanken: lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter mellan könen.

2008-10-19 @ 22:16:50
Postat av: Michael Karnerfors

Glömde ett par viktiga länkar:andideologies" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/Feminism#Movementsandideologies

feminism" rel="nofollow">http://en.wikipedia.org/wiki/Sex-positivefeminism2008-10-19 @ 22:21:16
Postat av: Johan Simu

Verkar som intressanta länkar, måste ta och läsa igenom dom :)Håller egentligen med dig, tyvärr har nog ordet feminist blivit så kapat av Schyman och resten av det packet att de förpestat hela begreppet. Jag skulle aldrig kalla mig feminist idag, även om jag helt delar de riktiga feministiska värderingarna. Om någon frågar mig skulle jag istället säga att jag vill ha lika rättigheter etc. Egentligen känns det som feminism på något sätt är inkluderat i liberalism, tycker det var klockrent när Nyamko Sabuni sa att hon är liberal inte feminist. Speciellt då det retade upp så många av blådårarna :)

2008-10-19 @ 23:47:50
URL: http://gronarealisten.blogg.se/
Postat av: Michael Lundahl Karnerfors

Det finns liberal feminism också.Allt beror på hur du vill ta dig till målet om lika rättigheter/skyldigheter/möjligheter.Jag brukar jämföra feminism - och politik för den delen - med ett antal grupper grupper som är ute och orienterar i skogen. Alla vet var målet är någonstans... det står angivet klart och tydligt på kartan. Problemet är att de vet inte riktigt var vi är just nu, eller vilken den bästa vägen att ta sig fram är. Så grupperna grälar inbördes om hur vi skall gå till väga och alla anser att just de har rätt. Bättre blir det inte av att man låter sig vägledas av ideologi..."I vårt partiprogram har vi konstaterat att det är alltid bäst att följa asfalterade vägar i grupp!"."Ni är fan inte kloka!! Målet är ju bara 200 meter i den riktningen... ""Nej det är det inte!""Ah men för f-n... jo det är det! Och ni vill vi skall ut på motorvägen och jogga i klunga?! Näe, istället skall vi alla individuellt ta ut en kompassriktning och gå på egen hand kommer vi dit.""Rakt igenom träsket? Brilliant grabben!""Ursäkta men är den där kompassen gjord av miljövänlig plast? Om inte måste vi byta ut allihopa. Och dessutom ser jag att det finns många myrstackar här i området så vi måste kliva försiktigt... helst stanna och undersöka marken för varje steg vi tar"."Nej, det behöver vi inte därför att myror har ingen själ, det säger bibeln.""Hej, hallå! Jag hittade målet! Det är här bort...""HÅLL KÄFT!!! Vi diskuterar på ett demokratiskt sätt här!! Kom inte och blanda in verkligheten!"Ja... ni fattar poängen.

2008-10-20 @ 11:56:10
Postat av: Karbid

Tja... kan Bush bli president kan väl Paolo Roberto. Idiot som idiot.

2008-10-22 @ 08:21:52
Postat av: Karbid

"Läs allt och njut, fan va skönt med politiskt inkorrekta människor som vågar säga det som är plågsamt uppenbart för alla med någorlunda funktionell hjärna!"Instämmer. Cred åt alla förintelseförnekare, abortmotståndare, talibaner, hustrumisshandlare, Pol Pot-kommunister, rattfyllerianhängare och Idoljurymedlemmar som vågar vara politiskt inkorrekta och säga "som det är".

2008-10-22 @ 08:27:15
Postat av: Johan Simu

Michael, klockrent :)Karbid, det skulle vara mycket intressant om du kan utveckla parallelerna mellan den jämställdhetsideal Paolo ger uttryck för i intervjun och förintelseförnekelse, pol pot kommunism och rattfylleri.

2008-10-22 @ 09:38:26
URL: http://gronarealisten.blogg.se/
Postat av: micael Schmitz

Som vanligt behövs en person med an annan kulturell bakgrund för att se hur tillståndet är i vårt kära Sverige efter 80 års likriktning och vänsterdominans. Vi har kommit så långt i vår indoktrinering att individer inte längre existerar ens i tankevärlden. Allt ska ske i det heliga kollektivets namn. VI SVENSKAR ÄR EXTREMISTER. Synd bara att vi inte fattat det själva. Det tar sig sådana absurda uttryck som feminism där någon tar sig rätten att proffstycka för andras räkning. Till och med språket har blivit förvanskat. Vi tror att det kollektiva begreppet utbildning är detsamma som bildning. Har man bara gått kursen är man kvalificerad. Vi tror att jämlikhet är detsamma som likhet när det i själva verket är tvärt om. Jämlik blir man först när man kan acceptera och uppskatta olikheter och behandla individer utifrån deras individuella förutsättningar. Först då kan samhällen och individer utvecklas. Inte undra på att Paolos inlägg blir ifrågasatt. Han torpederar ju själva grundbulten i detta samhällsbygge. Nämligen den kollektiva barnuppfostran vars yttersta syfte är att göra barnen just lika och inte jämlika. De blir liksom lite lättare befolkningen att styra då av den nuvarande överklassen, så som Paolo så vackert uttryckte det.

Det finns en avgörande skillnad mellan Sverige och det gamla Sovjetunionen. I Sovjet visste de flesta medborgarna att systemet var åt helvete. I Sverige vet vi inte ens det!

2008-10-24 @ 16:31:15
Postat av: Pelle

Trist att du tycker sådant blaha är coolt och modigt. Han var direkt obehaglig under samtalet och som i alla andra debatter så höjer Paolo sin röst och blir arg och låter ingen annan prata. Han är en sån jävla rädd liten kille om man måste hålla på på det där viset.

2011-09-17 @ 17:47:48
Postat av: Pelle

Du har ju allvarliga problem. Om du verkligen är en reaktorfysiker och beundrar våldsamma idioter som gillar att banka ner andra människor och gör det även utanför ringen långt efter sina tonårssår så skrämmer du mig ordentligt.

2011-09-17 @ 18:24:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback