Kolindustrin vet vem deras största fiende är

Och det är inte vind eller solkraft.... Se bara på annonsen i botten av detta inlägget som är tagen från tidningen Courier mail i Australien, den syntes när det var valtider. "Going nuclear is dangerous and will mean the end of our coal industri"

Kolindustrin(och naturgas) världen över är nog väldigt tacksam för all hjälp de fått från miljörörelsen genom åren. Utan deras ihärdiga kamp mot kärnkraft så hade kolkraften varit betydligt mindre idag än den är. De säger aldrig ett ord om de hundratusentals människor som dör varje år på grund av kolföroreningar, aldrig ett ord om de tusentals som dör i kolgruvor och inte ens nu när växthuseffekten är på tapeten så känns skrikandet mot kol särskilt laddad i jämförelse med propagandan mot kärnkraft. Inge skräckbilder på folk som dör plågsamt av lungsjukdomar, inte ett ord om de massiva mängder tungmetaller som spys ut ur skortstenar och rinner från askhögar. Inte ett ord om de fruktansvärda arealer mark som vänds upp och ner i jakten på kol. Varje del av kolkraftens bränslecykel är så ofattbart destruktiv att det är svårt att verkligen begripa dess omfattning. Det enda som är värre än kolkraft är att vara utan energi och det är väll enda anledningen till att man överhuvudtaget accepterat vilken styggelse det är.

Ibland är det verkligen så att man börjar fundera om det inte är som Ron Adams säger på sin blogg
Atomicinsights, att en betydande del av de som styr och säller inom miljörörelsen egentligen är köpt av fossila industrin. Riktigt så konspiratorisk är jag dock inte. Tillämpar heldre Hanlon's Razor "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity"  och stupidity finns det i obegränsade kvantiteter hos greenpeace, friends of the earth, sierra club etc.

Men Gerhard Schröder är nog iallafall ett utmärkt exempel på någon som förmodligen var köpt. Han var väldigt anti kärnkraft som förbundskansler, sen fick han genast ett job med fet lön vid Gazprom som exporterar enorma mängder gas till Tyskland. Vad kom först, de ryska pengarna eller hans kärnkraftsmotstånd?Kommentarer
Postat av: Soylent

'Polio vaccination will kill the iron lung industry'.

2008-09-28 @ 06:43:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback