Nytt liberalt miljönäverk

Magnus Andersson skriver idag att CUF startat ett nytt miljönätverk.

Låter intressant, men vem mer än mig gissar att de inte kommer ta i kärnkraft ens med tång? Läser tex detta i slutet på hans inlägg

"Det blev ett otroligt intressant samtal. Nästa träff kommer vara den 20:e oktober. Den kommer i första hand att handla om tillståndsprocesser och miljöbalk som i dagens tillämpning ser till att vindkraft- och vattenkraftprojekt och järnvägsbyggen stoppas."

Och som jag sagt flera gånger, om CUF och Magnus seriöst vill öppna upp för de miljövänligaste energikällorna och låta de konkurera fritt så borde han vara den första att argumentera för att dumpa förbudet mot nya reaktorer. Små vattenkraftverk och utbyggd vindkraft har inte ens en tiondel av kärnkraftens potential, så enkelt är det. Det är som Fredrik skrev i en kommentar till ett av mina tidigare inlägg.

"Vi har det egentligen för bra i Sverige idag för att se de verkliga riskerna med den energipolitik som bedrivs. Vi har råd att slösa, slarva och ta idiotiska politiska beslut såsom stängningen av Barsebäck m fl. Detta synsätt kommer att ändras varefter jordens ändliga resurser "sinar" med ständigt ökande efterfrågan. "

Alla svenska partier lär fortsätta sticka huvudet i sanden tills energipriserna stiger till den grad att vanlige Svensson får nog, sen lär nog saker hända och då lär det inte bli mer vindkraftverk som gäller.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Vi har pratat om att fjärde eller femte träffen ska handla om energipolitik, där kärnkraften självklart blir en stor del. Vi är inte det minsta rädda för att lyfta frågan. Men det är ju inte så att vi programförklarar från varje möte.Den tredje träffen kommer handla om klimatpropositionen är tanken.Hör gärna av dig om du vill vara med!

Postat av: Magnus

By the way var det bara jag och en CUF:are till där av ungefär 40, så det är inte CUF som har startat det utan jag och Martin och Linda.

2008-09-25 @ 20:17:43
URL: http://magnusandersson.blogspot.com
Postat av: Johan Simu

Hade gärna varit med men bor dessvärre inte i Sverige längre :( Jag ska iallafall hålla ett öga på vad som händer, hoppas du kommer uppdatera ofta om det på din blogg!Kul att höra att det är mycket bredare än bara CUF, jag är nog av naturen lite skeptisk till centern och energifrågor. Eller egentligen är jag nog skeptisk till alla partier och energifrågor! Oftast verkar ideologi viktigare än vetenskap. Någon behöver ge sig in med stövlar och spade och rensa upp energipolitikdyngan ordentligt från grunden.

2008-09-25 @ 20:26:12
URL: http://gronarealisten.blogg.se/
Postat av: Magnus

Ja, det största problemet i energifrågan är att det är den enda frågan som är så otroligt politisk. Här ska minsann varje vind-, kol-,kärn-, våg- och vattenkraftverk ställas under politisk prövning istället för några uppsatta kriterier som man sen ges tillstånd utifrån. Det är något som hämmar utbyggnaden av alla energiformer och drar investeringar till alla håll och kanter.Sätter man rätt kriterier skulle säkert energimixen kunna vara ungefär som idag (eller annan om man så vill) men göra det så långsiktigt att energibolagen vågade investera i det här landet.Men, det viktigaste verkar vara mandatperiodsstyrda nedläggningar och byggande av energi.Lite långt, men jag är också frustrerad över den enorma politiska klåfingrigheten.Självklart uppdateras bloggen!

2008-09-26 @ 19:51:25
URL: http://magnusandersson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback