Bryntse är på g igen med mer skitsnack

http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_15308273.asp

mer myter och mer bullshit.

image61

Siffror till grafen från SCB
Kan man rimligtvis påstå att Sveriges elförbrukning har sjunkit om man tittar på den grafen? Hur kan Bryntse med flera ens påstå en sådan dum jävla sak? De väljer ut ett år med ovanligt hög elförbrukning och jämnför det med ett år med onormalt låg energiförbrukning. Vilket jävla "cherrypicking" av data. Kan en teknologie doktor som Bryntse inte ens läsa av grafer?

Sen säger de att Forsmark och Oskarshamn är de två kärnkraftverk som släpper ut mest radioaktivitet i östersjön. Visst kanske det är så. Men läs då detta
http://www.helcom.fi/environment2/ifs/archive/ifs2004/en_GB/C-137fish/
"The total collective dose from man-made radioactivity in the Baltic Sea is estimated at 2600 manSv of which about two thirds (1700 manSv) originate from Chernobyl fallout, about one quarter (650 manSv) from fallout from nuclear weapons testing, about 8% (200 manSv) from European reprocessing facilities, and about 0.04% (1 manSv) from nuclear installations bordering the Baltic Sea area."

Doses to man due to liquid discharges from nuclear power plants in the Baltic Sea area are estimated at or below the levels mentioned in the Basic Safety Standards to be of no regulatory concern (individual dose rate of 10 µSv y-1
and collective dose of 1 manSv). It should be noted that the assumptions made throughout the assessment were chosen to be realistic and not conservative. Consequently, this also applies to the estimated radiation doses to man.

0.04%. Alla kärnkrafts anläggningar runt östersjön har alltså bidragt med 0.04% av den mängd radioaktiva material som finns där. Den största andelen av en ofarlig mängd är ändå ofarlig. Så även om Forsmark och Oskarshamn är de största bidragarna så är det ändå nästan ingenting de bidrar med! Jag vill snarare hävda att Bryntse med flera är de största bidragarna av lögner till tidningarna.

Sedan påstår de att ökningen av uranpriser innebär en brist på uran. Märklig tolkning, det enda man kan tolka ur högre uranpriser är att det uppenbarligen inte bryts uran i snabb nog takt för att hålla priserna låga. Kanske avsiktligt till och med. Inte att uran håller på att ta slut. Alla siffror om urantillgångar visar att vi har gott om uran för väldigt lång tid frammåt. IAEA, IEA, JAERI alla säger de det.

Att sen påstå att uranpriserna inneburit en betydande ökning av elpriserna från kärnkraft är även det bullshit. Urankostnader står endast för 5-10% av produktionskostnaden för electricitet i kärnkraftverk. Kärnkraftverken kan nästan betala vad som helst för uran utan att det påverkar elpriserna nämnvärt.

Att ens gå in på idiot påståenden om att värmespillen från kärnkraft skulle påverka östersjön är slöseri med tid. Det är bara jämnföra storleksordningen på värmen från kärnkraft med värmen från solen. End of story.

Man slutar aldrig slås av hur otroligt oärliga Bryntse och gänget är.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

jag vet inte alls vart jag är på väg. Jag gillar Norrköping jättemycket, men där bor mamma, så det känns lite trångt. Har blivit mer och mer sugen på lilla Växjö också, men det är ju som sagt litet, plus att det inte ligger vid kusten. Suck. Får se var jobben finns helt enkelt :)

Postat av: Fredrik

Bra blogg. Finns få saker som jag hatar mer än när charlataner och lögnare försöker genomdriva sina kvasivetenskapliga ideer. Läste deras första debattinlägg på SvD:s hemsida och började koka av ilska inför deras uppenbara lögner. Läste deras svar idag på kritiken och blev sur igen. Sedan hittade jag till din blogg och finner det gott att någon orkar besvara deras vansinnigheter.

2007-05-01 @ 17:50:59
Postat av: Johan Simu

Tack tack. Du är inte ensam om att bli upprör över de lögner som dessa "miljövänner" ständigt spyr ur sig.

2007-05-01 @ 22:27:49
URL: http://gronarealisten.blogg.se/
Postat av: Christoffer

Detta är inte första gången som denna kvartet lögnhalsar har fått skriva saker i stora tidningar.
De skrev i DN för et tag senad och då avrättade jag dem här. http://blue-green-mess.blogspot.com/2007/04/mer-osaningar-om-krnkraften.html
du bör notera deras personliga intressen.
/C

2007-05-02 @ 08:13:04
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com/
Postat av: Johan Simu

Jo de är idogna kärnkraftshatare. Har debatterat med bryntse tidigare i små tidningar här och var men han är helt omöjlig. Han dansar undan all kritik och upprepar ständigt sitt mantra.

Det är tragiskt att tidningarna ger så mycket uttrymme till dessa teknofober medans kärnkraftsvänner har mycket mindre möjligheter att bli publicerade.

Ditt blogg inlägg är helt klockrent!

2007-05-02 @ 09:59:07
URL: http://gronarealisten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback