Slutsats: Europeer är rätt korkade

Europeer ser USA som största hotet

32% av europeer anser att USA är det största hotet mot global säkerhet. Medans bara 19% ser Iran som största hotet.

Ok låt oss fundera en smula nu vad som skulle hända om USA inte la sig i i världens affärer.

Israel? Tja de har ju kärnvapen så de kanske är trygga ändå, men förmodligen skulle en koalition med Iran i spetsen anfalla dom.

Irak? Iran skulle installera en ny islaofascistisk regering.

Taiwan? Kina skulle invadera så det smäller om det.

De före detta sovet staterna? Putin skulle nog skruva åt tumskruvarna ordentligt och EU skulle inte lyfta ett finger för vi behöver rysk gas. Eu skulle förstås säga en hel del, men inte göra något.

Sydkorea? Nordkorea skulle nog bli en aning kaxigare.

Japan? De skulle utveckla kärnvapen för att vara en motvikt mot Kina och Nordkorea när usa inte längre står bakom dom.

EU? Vi skulle tvingas dansa för Chavez, Putin och Ahmadinejad.

Saudiarabien? De skulle nog investera en saftig andel av sina oljepengar på att bygga upp en militär som motvikt mot Iran. Hela mellanöstern skulle bli otroligt ostabil vilket skulle påverka hela världen.

Det är de saker jag kan komma på just nu. Om något så är USA en stabiliserande kraft i världen. Jag håller inte med allt som USA gör, speciellt inte Irak kriget. Men man är bra blind om man inte ser den positiva effekten USA's dominans har på världen. Vi behöver inte slicka dom i arselet. Men det finns värre alternativ än att världen är USA dominerad. Alla vet att om ett land missköter sig så slår USA dom på fingrarna. Ingen vill tänka sig vad som händer om USA förklarar krig. Irak är bara en liten liten gnutta av vad USA verkligen är kapabel till.
 Alla kanske inte gillade romarriket heller, men det var fan så mycket ostabilare efter det föll....

Kommentarer
Postat av: Dr. Jan

Så befriande klarsynt, Johan. Tack, frände!
KOMPL. KOMM.:
(a) Först räddade amrisarna europeerna från främst tyskarna i första världskriget.
(b) Sedan räddade amrisarna europeerna och hela jorden från tyskarna, italienarna och japanerna i andra världskriget.
(c) Därefter räddade amrisarna jorden inkl. den närliggande rymden (satellitkriget!) från Sovjetväldet. (Muren föll 1989 till följd av USAs heroiska agerande, inte minst genom ren ekonomisk krigföring).
(d) Just nu slåss USA ganska ensamt, men likväl närmast heroiskt, mot den internationella terrorismen och USAs djärva söner och döttrar offrar sina liv (!) för att bl.a. vi fega europeeer ska kunna sova lugnare om natten.
VAD GÖR DÅ VI (FLESTA) ANDRA?
Jo, vi gnäller och klagar och primärt kritiserar vår store "räddare i nöden"! FY!
FRÅGA Nr. 1: Hur länge till ska USA bry sig om att rädda oss stackars korkade (!) europeer från att gång på gång försöka förgöra oss själva...?
FRÅGA Nr. 2: Vad är ALTERNATIVET till Bush som "överkucku"? Putin? Den kinesiske presidenten? Den förstnämnde kan i alla fall ersättas genom allmänna val i demokratisk ordning...
AVSLUTANDE POEM:
"Frihet är det bästa ting,
som kan sökas jorden kring."
(Okänd förf.)
PS
Är det f.ö. någon som verkligen tror att vi kommer till PLANETEN MARS om inte USA driver frågan så stenhårt som de nu de facto gör...? Rymden och galaxen väntar på oss!
DS

2007-07-03 @ 11:25:48
Postat av: David C Bernvi

Jag tror nog att Kina 'r på väg att ta över ledartröjan efter USA, inom 40-50 år så börja plugga kinesiksa och hoppas på demokrati i Kina annars blir det typ socialdemokrati i hela världen istället för amrikanska liberalism.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback